![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Yaşam & İnsan & Temsilciler
Adım: Salih Üyelik tarihi: 10 Oct 2005
Son Aktivite: Bugün 10:08
Mesleğim:Profesyonel Öğrenci
Teşekkür: 663
299 Mesajına 738 kez Teşekkür Aldı.
Tecrübe Puanı: 85 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İTALYAN MUTFAĞI
İtalyanlar yaratıcılıklarıyla, ülkenin güneşli ve canlı iklimini yemeklerine yansıtmışlardır. İtalyan mutfağının tek hakimi " pasta " denilen makarnadır. İtalyan evlerinde hergün makarna pişirilir. Gerçek makarna taze ekmek gibi günlük pişer. Kuzey bölgelerinde şehriye ve sıpagetti kullanılır ama güneyde akla gelebilecek her türde makarna göze çarpar. Bu değişik makarnalar çok çeşitli soslarla zenginleştirilerek servis yapılır. Peynirler ve sosislerde İtalya!da bölgeden bölgeye farklılık gösterir. Mozerella, permesan, ricotta başka ülkelerde de çok iyi bilinen peynir çeşitleridir. Salami ve mordotella diğer ülkelere ihraç edilen İtalyan sosis ve salam türlerinden ikisidir. İtalyanlar sulu ve koyu olmak üzere iki türde son derece lezzetli çorbalar yaparlar. Çorbalar daima kızarmış ekmek parçalarıyla servis edilir. Tatlılar İtalya'nın her bölgesinde iştah açıcı ve lezzetli olmakla birlikte oldukçada hafiftir. |
|
|
|
#2 |
|
DOMATES SOSLU SPAGETTİ
Malzemeler :
![]() Hazırlanışı : Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun. MİLANO USULÜ PİLAV / Rizotto Milanez Malzemeler : Hazırlanışı : Zeytinyağını ısıtın ve soğanla pastırmayı yakmamak şartıyla hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun. |
|
|
|
#3 |
|
IZGARA SIĞIR RULOSU
Malzemeler : Hazırlanışı : Izgaranızı kızdırın.İRMİK BÖREĞİ / Gnokçi Malzemeler : Hazırlanışı : 25 cm. genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın. |
|
|
|
#4 |
|
Yasaklanmış Üye
Adım: yenerce Üyelik tarihi: 25 Apr 2007
Son Aktivite: 22-04-2009 12:16
Mesleğim:Kronik Öğrenci
Teşekkür: 0
0 Mesajına 0 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Presto Soslu Bavette
-1 Paket bavette makarna (Çubuk makarnanın yassı olanına bavette deniyor) -1 Çorba kaşığı dolmalık fsıtık -2 Demet taze fezleğen -1 Diş sarımsak -Tuz, karabiber -3 Çorba kaşığı kaşar peyniri -1/2 Su bardağı zeytinyağı Yapılışı Fıstıkları yağsız tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Fesleğen yapraklarını (yaprakların kuru olmasına özen gösterin), iri kıyılmış sarımsak, tuz, karabiber ve fıstıkları blenderda püre haline getirip zeytinyağı ve kaşarpeynirini ekleyin. Daha sonra önceden tarife göre pişirmiş olduğunuz makarnanıza karıştırın. Afiyet olsun... |
|
|
|
#5 |
|
Moda
Adım: Kader Üyelik tarihi: 03 Jan 2006
Son Aktivite: Dün 18:52
Mesleğim:Öğrenci
Teşekkür: 2,059
1,764 Mesajına 3,178 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 185
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
italyan sofra kültürüde baskadir. Yemek bittikten sonra sofradan kalkmazlar, daha oturup sohbet ederler. Yemek masasi sirf karin doyurmak icin oturulan yer degildir.Italyan arkadasima gittigimde saatlerce masada otururuz ailece
Konu Gönülçelen tarafından (13-01-2008 Saat 12:18 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#6 |
|
Özel
Adım: Mine Üyelik tarihi: 29 Jan 2007
Son Aktivite: Dün 22:39
Mesleğim:artık bir mezun :)
Teşekkür: 386
341 Mesajına 633 kez Teşekkür Aldı.
Tecrübe Puanı: 90 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İtalyan Mutfağında Kıymalı Lazanya'da süper yemekler arasındadır..
|
|
|
|
#7 |
|
Moda
Ruh Halim:
Hic uygun lokanta bulunamazsa mutlaka bir italyan lokantasina girilir
|
|
|
|
#8 |
|
Doğa Sporları
Adım: İbrahim Üyelik tarihi: 12 Aug 2005
Son Aktivite: Dün 12:04
Mesleğim:Gönüllü İtfaiye Eri
Teşekkür: 632
375 Mesajına 1,030 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 104
yaratıcılık güzeldir. Porsiyonları doyurucudur. Emeğinin karşılığında mutlu hissedersin. Görüntüleri güzeldir. Hamur işi ve eti çok iyi harmanlarlar.
|
|
|
|
#9 |
|
Yemek
Adım: Cüneyt Üyelik tarihi: 14 Mar 2006
Son Aktivite: Bugün 00:00
Mesleğim:Satış Temsilcisi
Teşekkür: 2,540
752 Mesajına 2,878 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 113
Iceman'in dediği gibi doyurucu gıdalar mevcut ki makarnalar en güzel örnekleridir...
Ben İtalyan Mutfağına mutfak demem cünkü makarnayı cıkardın mı mutfakta birşey kalmıyor Makarnaları da makarna ama.... En sevdiğim yiyeceklerin başında gelir kendileri... |
|
|
|
#10 |
|
Özel
Adım: AYCE Üyelik tarihi: 30 Mar 2006
Son Aktivite: 15-12-2009 01:34
Mesleğim:DİĞER
Teşekkür: 6
19 Mesajına 24 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 62
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ülke güzel yemekleri güzel erkekleri yakışıklı
1 paket penne makarna Arabiatta sos için: 4 adet iri domates (kabukları soyulup küp küp kesilmiş.) 1 adet iri kuru soğan (ince kıyılmış) 4-5 diş ezilmiş sarımsak (zevke göre artırılıp azaltılabilir ama bu sosta sarımsak tadının hissedilmesi gerek) 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz 1 dolu yemek kaşığı acı paprika sos ya da acı biber salçası (eğer yoksa normal domates salçası ve damak tadınıza göre acı pul biber ya da isot kullanabilirsiniz.) Tuz, bol karabiber 1 çay bardağı parmesan peyniri tozu ya da rendesi (yoksa taze kaşar da olur ama parmesan öneririm.) 1,5 çay bardağı su Yapılışı: Makarnayı içine bir yemek kaşığı tuz ve yapışmaması için göz kararı zeytinyağı kattığınız kaynar suyun içinde diri kalacak şekilde haşlayıp isterseniz soğuk sudan geçirip süzün. Bir kenarda bekletin. Bu arada sosu hazırlamak için geniş ve derin bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları tavaya alıp yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra doğranmış domatesleri ilave ederek suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tavadaki karışıma kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber, parmesan peyniri ve acı sosu da ilave ederek biraz daha kavurduktan sonra 1,5 çay bardağı su ilave edip ateşi kısın ve suyunu çekip sos yoğunlaşana kadar arada karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz sosu el blenderından geçirerek pütürlerini alın. Süzdüğünüz makarnayı sosla karıştırıp servis tabaklarına paylaştırıp üzerine bolca parmesan peyniri rendesi serperek sıcak servis yapın. Konu berraka tarafından (12-06-2008 Saat 23:30 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#11 |
|
Özel
Adım: Şenay Üyelik tarihi: 08 Jul 2006
Son Aktivite: 13-08-2010 10:18
Mesleğim:Bankacı
Teşekkür: 25
14 Mesajına 35 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 60
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
en sevdiğim mutfaklardandır bayılırım makarnanın her çeşidine yiyecek bir şey bulamadım mı ilk aklıma gelen makarna olur hoş hiç aklımdan çıktığı olmadı şimdiye kadar ama
|
|
|
|
#12 |
|
Özel
Adım: gülcan Üyelik tarihi: 21 Mar 2006
Son Aktivite: Dün 19:49
Mesleğim:öğrenci
Teşekkür: 157
213 Mesajına 528 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 84
çoook severim çoook ! her halimden belli zaten (:
|
|
|
|
#13 |
|
Moda
Ruh Halim:
Türk mutfagi kadar zengin olmasa da, bizim yemeklerimiz gibi zahmetli ve hamaratcilik/beceriklilik gerektiren bir mutfak olmasa da - güzeldir :-D Aksam yemeginde sonucta yine üzeri salamli peynirli ekmek yiyorlar, son derece sade sekil :-D. Bizim gibi arabasi hamuru tutturabilmismiyim, cig köfte acaba duvara yapisacak kivama geldimi bir saat yogurmak yeterli mi gibi ugras gerektiren zor seyleri yok.
Konu Gönülçelen tarafından (07-01-2010 Saat 04:20 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
|