![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Moda
Adım: Güneş Üyelik tarihi: 05 Feb 2007
Son Aktivite: 01-09-2010 12:58
Mesleğim:Big Boss
Teşekkür: 540
634 Mesajına 1,343 kez Teşekkür Aldı.
Tecrübe Puanı: 79 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İZ TV'nin en çok izlenen programlarından biri olan Wilco'nun Karavanı hakkında biraz bilgilenmek ister misiniz? Son günlerde de bir bankanın renklamlarında gördüğümüz Hollanda'lı Wilco tam bir gezgin.Karavanına binip yurdumuzun güzel köşelerini geziyor,buralardaki lezzetleri,görüntüleri bize getiriyor,ve bütün bunları yarım ama çok sevimli türkçesiyle anlatıyor.İZ TV'de her yakaladığımda izlediğim,hatta Wilco'nun sayesinde karavanla gezmeye çok özendiğim Wilco'nun karavanı adlı programı siz arkadaşlarıma da tanıtmak istedim. Wilco kimdir?Nedir,necidir? Wilco Hollanda'lı bir gazateci.Tam adı ise ; Wilco Van Herpen. Wilco'nun karavanı adlı bu TV programında ise Türkiye'nin güzelliklerini yabancı bir gazetecinin gözünden izliyoruz,ki bu da bizler için çok farklı bir bakış açısı demek.Çünkü güzel ülkemizde her gün önünden geçip farketmediğimiz öyle güzellikler var ki,Wilco bir bakım bizlere bunları hatırlatıyor ve o güzelliklerin değerini bilmemiz gerektiğini bir kez daha anlıyoruz. İşte Wilco ![]() ![]() Kullandığı karavan,karavan camiasının Mercedes'i olarak kabul edilen HYMER Marka idi. ![]() Ama haber ajanslarından şimdi elime geçen bilgi'ye göre artık HYMER değilmiş kullandığı karavan. Yeni karavanı ise şu : ![]() Wilco Türk geleneklerine de çok meraklı biri.Bu nedenle evlenmeden önce kendisi de hamam'a gidip kese yaptırmıştı.Hatta hamamdan çıkınca bembeyaz teniz pespembe olmuştu.Sempatik görünüşünü 2'yle çarpın,o halini anlayacaksınız Bu hamam konusunu da evleneceği dönemde hazırlamış.O programda eşinin de opera sanatçısı olduğunu öğrenmiştim.Hatta kına gecesi gibi bahçe içinde bir yerde gündüz gözüyle kına töreni yaptılar.Kızın operacı arkadaşlarının söylediği Yüksek Yüksek tepelere türküsü çok etkileyiciydi ![]() Bir de her jenerikte Wilco'nun adının yanına değişik bir şey yazıyorlarmış uçan hollandalı wilco van herpen, iyi aile çocuğu wilco van herpen vs.(daha önce bu hiç dikkatimi çekmemişti benim) |
|
| petite size Teşekkür Edenler: |
|
|
#2 |
|
Özel
Adım: Çağatay SELİMOĞLU Üyelik tarihi: 01 May 2007
Son Aktivite: Dün 11:54
Mesleğim:Muhasebe
Teşekkür: 88
289 Mesajına 606 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 71
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ee nerde simdibu wilco
|
|
|
|
#3 |
|
Moda
Tecrübe Puanı: 79 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adam gezgin,şimdi nerede bilemem
|
|
|
|
#4 |
|
Doğa Sporları
Adım: İbrahim Üyelik tarihi: 12 Aug 2005
Son Aktivite: 02-09-2010 20:53
Mesleğim:Gönüllü İtfaiye Eri
Teşekkür: 632
375 Mesajına 1,030 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 104
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nerde olacak bu öğlen sanayide beraber yemek yedik...
son projelerinden bahsetti bana severim kendisini iyi çocuktur
Konu Iceman® tarafından (01-11-2008 Saat 22:35 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#5 |
|
Moda
Wilco hakkında birazcık daha bilgi
DOĞDUĞU GÜNDEN BERİ GEZİYOR Küçüklükten beri ailesiyle birlikte karavanlarına atlayarak dünyayı dolaşan Wilco büyüyünce de bu alışkanlığından vazgeçememiş. İlk olarak babasından kendisine geçen aşçılık mesleğine başlayan Wilco kapalı alanlarda çalışmaktan sıkılınca başka bir iş yapmak için düşünmeye başlamış. Wilco o dönemi “Bir akşam ben epey dırdır yaptım, arkadaşlarla konuştum ne yapayım ben sıkıldım diye. Wilco sen sürekli kamerayla dolaşıyorsun neden böyle bir eğitim almıyorsun dediler. Ben de dört yıl eğitim veren bir okul buldum ama 3. yılda tekrar sıkıldım. O herifler hep kırmızı kalem ile benim fotoğraflarımı çizdi. Gittim düğün fotoğrafçısı olarak iş buldum. Sonra bu işten de sıkıldım ve Güney Afrika'ya gittim. Orada 1993-94'te kaldım. O dönemde orada oy eğitim sistemi başladı. Zenciler ilk defa oy verdiler. Ben onları fotoğrafladım. Libya'ya, Kenya'ya gittim. Sonra Hollanda'ya döndüm. Bağımsız fotoğrafçı olarak devam ettim” şeklinde anlatıyor. DOLAP ALDIM VE BURADA KALDIM 1999 yılında Türkiye'ye gelmeye karar veren Wilco'ya o dönemde Türkiye çok enteresan gelmiş. “Bu ülkenin insanları bazen buradan sistem olarak nefret ediyorlar ama bazen de inanılmaz seviyorlar. Böyle bir şey nasıl oluyor anlamadım. Anlamak için Türkiye'ye gelmek istiyordum” diyen Wilco kendine ikinci el bir elbise dolabı alıp evine yerleştirdiğinde kendine “Aa Wilco sen Türkiye'de yaşıyorsun ve artık dönmeyeceksin” demiş. Ailesinden kendisine 'Sen ne cesur adamsın Türkiye'ye gidiyorsun' gibi tepkiler gelse de Wilco tüm bu söylenenleri dinlemeyip valizlerini topladığı gibi gelmiş. Geldiğimde sadece iki valizim vardı diyen Wilco “Şimdi benim evim var. Evlendim. Eşim hamile bir bebek bekliyorum. Yeni bir ailem var burada. Tam yeni bir hayat başladı” diyor. EŞİMLE FESTİVALDE TANIŞTIK Eşi Gonca'yla tanışması da hayli ilginç olmuş Wilco'nun. İstanbul Film Festivali'nde tercümanlık yapan Gonca dikkatini çekmiş. Öykünün geri kalanını Wilco'dan dinleyelim: “Ben Türklerle hayatı paylaşıyordum. Tabi ki Türk kızıyla evlenecektim. Eşim Gonca öğretmen. Hollanda'dan bir arkadaşım gelmişti. Onu İstanbul Film Festivali'ne götürdüm. Orada yabancı yönetmenin yanında çevirmen bir kız vardı. Ama inanılmaz bir İstanbul Türkçe'siyle konuşuyordu. Çok enteresan bir kızdı. Kırmızı saçları vardı. Ertesi yıl yine Film Festivali'ne gittim. Bilet alırken Gonca'yla karşılaştım. 'Vay merhaba! Nasılsın' diye başladık ve bugün evliyiz. Bilmiyorum şans mı, kısmet mi ama oldu. Cihangir'de yaşıyoruz.” RAPOR ŞAŞIRTICI Asla kültür çatışması yaşamadıklarını anlatan Wilco bir de ilginç anısını aktarıyor: “Gonca için en enteresan nokta şu oldu. Babam vefat ettiğinde biz onu bir odaya aldık beş gün orada bekledi. Biz her sabah annemi öptükten sonra gidip babamı öpüyorduk. Gonca buna çok şaşırdı ve bu olay ona çok samimi geldi. Bana Türkiye'de en garip gelen olay ise evlenmeden önce hastaneye gidip sağlık raporu almak oldu. Kafayı yiyordum az daha.” EN PROBLEMLİ İNSANLAR MEMURLAR İz Tv'deki programına iki buçuk yıldır devam eden Wilco kendini bilgili bir turist gibi tanıtıyor. Gideceği yerler hakkında önceden çok fazla araştırma yapmayan Wilco o yörenin insanından bilgi almaya çalışıyor. Yardım etmeyenler de oluyordur mutlaka diyorum. Wilco hemen cevap veriyor “İnsanlar müzik aleti arp gibi. O arpteki gibi doğru ipi bulmak gerekiyor. Buluyorsak her şeyi anlatıyorlar. Ama o ip çok önemli. O ipi bulmuyorsak kötü bir şey çıkıyor. 2.5 yıdır bu programı yapıyorum ve gerçekten maalesef en problemli insanlar memurlar. Çünkü onlar Ankara'da bir müzede müdür oluyor ve hiçbir şey bilmiyorlar. Bir röportaj çekiyoruz, adam sürekli kağıda bakıyor. Görüntü bozuluyor. Ama bana bir köy ver. Oradan bir program çıkıyor. Çünkü köyde insanlar çok bilgili”. Wilco karavanıyla tam 150 bin kilometre yol gitmiş. Gezdiği yerlerde ilginç insan öyküleri toparlayan Wilco Türk kültüründe en çok lokantada yemek biter bitmez alınan tabakları yadırgamış. Wilco o anı şöyle anlatıyor: “Biz Konya Karaman'dan dönerken bir lokantada durduk. Lokantada floresan ışık var. Hoş, romantik ışık yok. Bizim kültürümüze göre orada yemek yenmez çünkü oranın yemekleri kötüdür. Ama yemek geldi, o kadar güzel ki .Yemeği yedim son parça eti ağzıma bıraktım. Garson geldi tabağı aldı. Avrupa'da biz pis tabaklarla 5-10 dakika bekleriz” ÜLKEMDE YAPAMAM Programını kendi ülkesinde yapmayı asla düşünmüyor Wilco “Türkiye'de benim çevrem çok genişledi. Büyük bir iletişim ağım var. Ama Hollanda'da bu kalmadı. O yüzden benim için Hollanda'da böyle bir iş bulmak çok zor. Türkiye bana bir enerji veriyor. Hollanda'da sıkıldım. Böyle bir tarih, yemek kültürü, manzara yok Hollanda'da” diyor. Türk yemekleri arasında asla ayırım yapmayan Wilco en çok kuru fasulye ve işkembe çorbasına bayılıyor. Türkiye ile Hollanda'yı ara sıra kıyasladığını anlatan Wilco “Hollanda daha düzgün bir ülke. Her kanun için istisna bir kanun var. O istisna kanun için bir istisna var. Türkiye'de bol bol kanunlar var ama insanlar hala kendi yolunu buluyor.” Türklerin memleketlerini hem sevdiklerini hem de zarar verdiklerine de dikkat çeken Wilco “Siz kendi memleketinizi çok seviyorsunuz ama memlekete zarar veriyorsunuz. Bir Zeugma, Bergama var hep yok olacak. Çünkü baraj yapıyoruz ve su geliyor ve Hasankeyf gitti. Tarih o kadar önemli ki. Çünkü o tarih senin kültürün. Ama biz onu unutuyoruz maalesef” şeklinde konuşuyor. Wilco'nun not defterinden, Wilco'nun dilinden… Babamlarla Zambiya'ya gitmiştik. Bir gece yağmur yağıyordu orada. Kapımız çalındı. Yağmur başladı karınca geliyor koşun dediler. Adam karıncaları topladı, bir tencereye attı. Üzerine tereyağı ve tuz koydu. Sonra onları bir güzel yedi. 'İstiyor musunuz' dedi bana. Tadına baktım mükemmel bir lezzetti. Cevizli tavuk gibi bir tadı vardı. Kışın biz Çıldır'a gittik her yerde 2 metre kar var, biz donuyoruz. Ben arabayla tur attım Çıldır Gölü üzerinde. Orada pelikanları besleyen bir teyzeye rastladık. O bayan pelikan için şarkı söylüyor ve dans ediyor. Çekim bittikten sonra o 75 yaşındaki teyze beni yanaklarımdan öptü ve 'Aşk için yaşın hiçbir önemi yok' dedi. Ben kaldım o anda. Süper bir renk verdi bu bayan. Bir kere makarna kestim ama o makarnaları kurutacak yer yoktu. Ben de iki ağacın arasına ip bağlayıp o makarnaları tek tek asıp kuruttum. Bazen gittiğim yerlerde bekçi daha iyi bilebiliyor oranın kültürünü. Bir camiye gittik Çok güzel bir yer. Bekçi anlatıyor. “Beyefendi burada eskiden çok güzel bir yer. Restorasyondan önce. Bakın bu kubbede eskiden bir yazı vardı. Muhteşem, şimdi kalmadı. Restorasyondan sonra akustik kalmadı” dedi. Bu cepte. O memur döndü “Ben bilmiyorum bir yabancı olarak böyle bir bina görüyorum. Çok güzel ama bence bu kubbede bir yazı var mıydı daha önce” dedim. Adam “Evet ama ben saten boya aldım hepsini bir güzel boyaladım” dedi. Yani o restore etmek demek mi? Yani o zaman benim kalbim donuyor. Böyle insanlar ile zor röportajlar çekiyorum. *alıntıdır. Ben eşiniopera sanatçısı diye biliyordum ama değilmiş yanlış bilgilendirme yapmışım ama ucundan döndük |
|
|
|
#6 |
![]() Adım: ceksın.. Üyelik tarihi: 16 Feb 2006
Son Aktivite: Bugün 02:43
Mesleğim:kald.operatörü..
Teşekkür: 509
131 Mesajına 449 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 66
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben bu adamı çok takdir ediyorum yahu.. bi de seviyorum.. bi ara hep izlerdim..
helal olsun diyorum.. |
|
|
|
#7 |
|
Doğa Sporları
Adım: suzan Üyelik tarihi: 09 Oct 2005
Son Aktivite: 02-09-2010 20:52
Mesleğim:öğrenci
Teşekkür: 225
57 Mesajına 115 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 72
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aaa çok severim bu programı
ice nerde tanıştın seninde yakında türkiyede fotoğraf çektirmediğin adam kalmıcak |
|
|
|
#8 |
|
Özel
Adım: Çağatay SELİMOĞLU Üyelik tarihi: 01 May 2007
Son Aktivite: Dün 11:54
Mesleğim:Muhasebe
Teşekkür: 88
289 Mesajına 606 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 71
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yolla ankaraya gelsin misafirim olsun
|
|
|
|
#9 |
|
Ekonomi
Adım: Neslihan Üyelik tarihi: 22 Jul 2006
Son Aktivite: 02-09-2010 08:37
Mesleğim:Broker
Teşekkür: 186
69 Mesajına 219 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Wilco yu seviyorum İz kanalındaki programını seyretmekten büyük zevk alıyorum bilgilendirme için çok teşekkürler Güneş bugün trt de yerli yabancı adlı programda isim yanlışta olabilir
Bizim yaşadığımız yerleri yada olaylar karşısındaki davranışlarımızı yabancı birinin gözünden izlemek çok farklı oluyor |
|
|
|
#10 |
|
Özel
Adım: Ceren Münire Üyelik tarihi: 15 Nov 2007
Son Aktivite: 17-04-2010 03:44
Mesleğim:İşsiz Gençlik
Teşekkür: 13
28 Mesajına 48 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 44
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu foto'yu ben çekmiştim |
|
|
|
#11 |
|
Doğa Sporları
Adım: suzan Üyelik tarihi: 09 Oct 2005
Son Aktivite: 02-09-2010 20:52
Mesleğim:öğrenci
Teşekkür: 225
57 Mesajına 115 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2006 da mı neydi çağatayyoldayla ağvaya gitmiştik. ordaki otelin sahibi söylemişti, wilco'nun karavanıda ordaydı yakınımıza park etmişti.
|
|
|
|
#12 |
|
Moda
başlığı açtığım gün bir arkadaşımıza ziyarete gittik.Bir ara ice "güneş koş aşkın çıktı ,tv'de" dedi.
Aaa ne başladı yaa dedim sempatik insan ya. Ben o HYMER karavana bayılıyordum,bu yeni karavan pek güzel gelmedi bana. Konu Iceman® tarafından (03-11-2008 Saat 11:47 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#13 |
|
Yasaklanmış Üye
Son Aktivite: 18-09-2009 22:19
Teşekkür: 162
193 Mesajına 341 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 0
az önce alem fm de program konuğuydu ,, sevimli bi adam ve müthiş bi fotoğrafçı , kendisinin okul yıllarında hocalarından neler çektiğini anlattı
|
|
|
|
#14 |
|
Moda
Wilco Van Herpen kariyerine baba mesleği olan aşçılık ile başladı. Hollanda’nın birçok önemli restoranında aşçı olarak çalıştıktan sonra hayatında önemli bir değişiklik yaparak profesyonel fotoğrafçı oldu. Güney Afrika’yı ve birçok Avrupa ülkesini fotoğrafçı olarak gezdi. 1999 yılında Türkiye’de yaşamaya başlayan Wilco Van Herpen, o zamandan beri fotoğrafçılık, Türk ve Hollanda radyo ve televizyonları için haber muhabirliği yapıyor. 2000 yılında, Birleşik Heyecanlar şirketinde Şafak Bakkalbaşoğlu ve ekibi ile birlikte "Kaçış Planı" adlı programın sunuculuğunu üstlenen Wilco, çok başarılı bulunarak TRT 1, TRT 2 ve TRT INT kanallarında yayınlanan bu program aracılığıyla tüm Türkiye’yi dolaştı ve izleyicilerine Türkiye’de gezilecek yerler konusunda tavsiyelerde bulundu. 2003 yılında, TV8’de "Wilco’nun Gözü" adlı programı hazırlamaya başladı. Bu program da yayınladığı " Avrasya Maratonu ' konulu haber ile ödül kazandı. 2004 yılında İstanbul’da kendi kurduğu bir restoranın aşçılığını yaptı. 5 dil konuşan Wilco Van Herpen, bu özelliğini programda her fırsatta kullanmaktadır. * alıntıdır. |
|
|
|
#15 |
|
Özel
Adım: eylem seskir Üyelik tarihi: 17 Nov 2007
Son Aktivite: 11-01-2010 05:03
Mesleğim:-
Teşekkür: 4
0 Mesajına 0 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() |
ben onu ''acayip '' çok seviyorum.. (acayip; kendine has çok kullandığı bir kelime)
İz'de tüm programlarını izledim, çok pozitif.......... |
|
|
|
#16 |
|
Özel
Adım: ~ S є d α ~ Üyelik tarihi: 28 Jan 2006
Son Aktivite: Bugün 00:51
Mesleğim:Master-MBA Öğrencisi(Bahçeşehir Üni), Bankacı, Ekonomist
Teşekkür: 835
542 Mesajına 1,596 kez Teşekkür Aldı.
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 82
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok seviyorum yaa, İz TV'de haftasonları denk geldikçe izlerim mutlaka...
Wilco da çok sevimli, sempatik |
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
|